David Josefsson Osteopat, Sjukgymnast, Göteborg

…heter jag som driver Fysiosteo. Jag är Legitimerad Sjukgymnast vid Göteborgs Universitet och Osteopat med kandidatexamen från University of Wales via Skandinaviska Osteopathögskolan i Göteborg.

Innan jag startade Fysiosteo 2009 har jag arbetat inom flera olika sektorer i vården, bla på sjukhus och intensivvårdsavdelning, kommunal rehabenhet, poliklinisk mottagning i primärvården och i privat sektor under en känd
gym- och friskvårdskedja.

Jag började intressera mig på allvar för manuell terapi och ortopedisk medicin under 2007/2008 när jag var anställd inom primärvården och samtidigt studerade ortopedisk manuell terapi (OMT). Fortsatt nyfikenhet på området ledde mig sedan till osteopatin och 2013 blev jag också färdig osteopat.

Utöver den kliniska verksamheten arbetar jag mycket med undervisning på olika håll, bland annat just på Skandinaviska Osteopathögskolan där jag är aktiv som föreläsare, handledare och huvudansvarig för studentkliniken.

Jag har även skrivit en bok med titeln “Varför man får ont i kroppen och vad man kan göra åt det” som går att beställa under fliken “författarskap”. Ambitionen är att fortsätta skriva och ge ut liknande litteratur. 

Bredvid manuell terapi finns ett stort intresse och en stor del av min professionella kunskap inom träning. Jag har själv varit (och är fortfarande) aktiv inom idrott och fysisk träning och har bland annat varit verksam både som kamsportsinstruktör och som semiprofessionell dansare.